Leden 2010

drsný

29. ledna 2010 v 15:18
Tohle je drsný:
Dej si to na blog pod adresou tohohle OTEVŘENÉHO článku!!(když si vyklikneš komentář)
Je to fakt mazec.
klikni na

.

Test-Jsi módní znalec?

19. ledna 2010 v 17:58
  1. BANDEAU je:
    a) Vrchní díl podobný podprsence s rovným výstřihem, který je zhotoven jakoby z jednoho pruhu látky
    b) Nalepené nebo našité ozdobné ornamenty
    c) Jemný prolamovaný vzor na pleteninách a tkaninách
  2. OVERAL je:
    a) Háčkovaný svetřík z jemné příze
    b) Kombinéza
    c) Límec střižený do špic, často zdobený výšivkou.
  3. KAMUFLÁŽ je:
    a) Vzorovaná látka v zemitých barvách, u nás se jí říká maskáčovina
    b) "Falešná" kapsička na přední straně kabátu
    c) Jemná průsvitná síťovina, která se často našívá na povrch topů a společenských šatů
  4. GABARDÉN je:
    a) Umělý len
    b) Výšivka s dírkami v nejrůznějších vzorech. Používá se pro topy, sukně jako vložení nebo all-over.
    c) Velmi hustá, hladká tkanina s příkrým diagonálním obrazem, která vzniká vázáním materiálu
  5. DEEP DYE je:
    a) Hluboký výstřih u šatů a tunik
    b) Speciální stálobarevná látka
    c) Zabarvení látek s cílem dosáhnout dojem podobný batikování
  6. FOIL je:
    a) Potisk oděvů ve zlaté nebo stříbrné barvě
    b) Výšivka na zadní kapsičce kalhot nebo sukně
    c) Roztřepený okraj, tzv. třásně
  7. SMOKE je:
    a) Kouřový odstín pastelových barev
    b) Dámská kravata
    c) Anglický výraz pro ozdobný záhyb uchycený několika řadami ozdobných stehů
  8. ETHNO je:
    a) Oděvní styl z oblastí dálného východu vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    b) Oděvní styl z oblastí jižní Afriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
    c) Oděvní styl z oblastí Jižní Ameriky vyznačující se barvami a vzory, které jsou pro tyto země typické
  9. TVÍD je:
    a) Drobný kostičkovaný vzor
    b) Látka připomínající ruční tkaninu s nestejnoměrným vlněným povrchem
    c) Zimní kabát v délce do půlky stehen
  10. VINTAGE je:
    a) Módní materiály charakteru bavlny s efektem povrchu uspořádaným v proužcích nebo kolejích
    b) Zdobení drobnými perličkami nebo flitry
    c) Optika působící dojmem roztrhanosti, sepranosti
  11. CARDIGAN je:
    a) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek bez límce s výstřihem ve tvaru V
    b) Krátký kabátek, který končí nad pasem - je možné ho zavázat na stuhu nebo zapnout na knoflík či přesku
    c) Jednořadový nebo dvouřadý kabátek v délce saka s límcem a klopami
  12. TWINSET je:
    a) Blůzka, kterou lze u výstřihu vázat
    b) Kombinace svetru a pletené vestičky ve stejném nebo navzájem sladěném charakteru barev
    c) Rovný kabátek obepínající postavu s dlouhým předním dílem, šosy a zády








Správné odpovědi: 1.a), 2.b), 3.a), 4.c), 5.c), 6.a), 7.c), 8.a), 9.b), 10.c), 11.a), 12.b)

VHODNOCENÍ:

12-10 BODŮ
Ve světě módy se vyznáš! Vždy víš, o čem je přesně řeč a žádný výraz tě nezastihne nepřipravenou.
9-6 BODŮ
O módu se zajímáš, ale je pravda, že nemáš potřebu vědět naprosto vše. V dnešní době slovníků a internetu se přece dá na všechno bleskově dojít!
5-3 BODY
Sledovat všechny ty módní rubriky v předražených časopisech? Jó, tak tohle není tvůj styl! Ani náhodou, jen ty sama víš, co ráda nosíš a zbytek jde mimo tebe…
2-0 BODŮ
Móda? Co vlastně znamená slovo "móda"?

První módní test: Jak dobře zvládáš kombinovat?

19. ledna 2010 v 17:55
1. Jak často hodnotíš ostatní lidi na ulici podle toho, jak jsou oblečení?
a. Skoro vždycky, když někam jdu.
b. Jen občas.
c. Nikdy.
2. Jak bys popsala několika slovy svůj styl?
a. Originální. Snažím se nikoho nekopírovat, vymýšlet neotřelé kombinace a někdy mi zabere příprava zabere dost času.
b. Je jen můj. Už vím, co mi sluší a v čem se cítím dobře, jednotlivé kousky jen obměňuju; přesto vymýšlím nové a nové věci, nebojím se zkoušet. Dávám si celkem záležet na tom, jak vypadám.
c. Nijak nevynikám. Když ale chci, umím si vybrat něco výraznějšího. Ne že by se to stávalo nějak často...
3. Sleduješ nové módní trendy?
a. Většinou jo. Nechci zůstávat pozadu...
b. Jak kdy. Někdy čtu módní a lifestylové časopisy. Většinou se jimi ale neřídím, jedu podle sebe. A navíc v obchodech ani není jiné oblečení než moderní. Stačí mi vědomí, že to ví jejich tvůrci, mně pak stačí jen koupit...
c. Ne. O tohle se moc nezajímám.
4. Schválně, kolik pochval typu "Tobě to dnes ale sluší" nebo "to je úžasný tričko" jsi slyšela v tomto měsíci?
a. Je to divný a už mně to štve, ale tohle slyším poslední dobou každej den :-)
b. Párkrát. Ne víc než 4x.
c. 1-2x nebo vůbec.
5. Co si myslíš o outfitu vpravo?
a. Nuda. Černá sice nikdy nevyjde z módy, ale... potřebuje to oživit.
b. Pěkný... na tmavovlásce by to vypadalo divně, zanikala by, tady to zachraňují blond vlasy.
c. Na tohle expert nejsem, takže soudit nemůžu, ale na sebe bys si to určitě nevzala.
6. Tvé nejmilejší botky? Kolik bot celem máš?
a. Je jich hodně, ani je všechny nespočítám. Boty nakupuju ráda a často je střídám.
b. Musí se mi zalíbit na první pohled. Ale taky muslí být pohodlné. Mám jich celkem dost, kolem 10-15ti. Boty na tělocvik, žabky, něco elegantnějšího i tenisky...
c. Vybírám si takové, které se mi líbí a nejsou drahé. Nemám jich víc jak 10.
7. Co si říkáš na "podivné" kombinace kontrastních barev, jako jsou červená se zelenou, modrá s oranžovou atp.?
a. Na pár výjimek se dají. Musíš ale vědět, jak na to... já to vím :-)
b. Moc je nenosím, jsou hodně výrazné, ale... někdy to neuškodí. Červená a zelená jsou na mně moc, ale třeba modrá s oranžovou se mi moc líbí.
c. A proč to vlastně řešit? Já si beru to, co uvidím první :-). Ne, koukám na to, co spolu barevně ladí.
8. Co je podle tebe klíčem k úspěchu (k tomu, abys vypadala co nejlépe)?
a. Doplňky. Mám jich hodně - pásky, šátky, řetízky nebo náušnice... dokáží celý outfit rozzářit, upozorní na tebe...
b. Detaily. Musíš se na ně zaměřit. Ať už to jsou náramky, nebo zajímavé zdobení trička nebo džínů...
c. Něco výrazného. Nemám ale tušení, co by to mohlo být.
9. Upřímně, jsi otrokem módy?
a. Hm... možná. Ale aspoň to dokážu přiznat a vím o co jde. Navíc nikdo nevylučuje že bych se tomuto oboru mohla v budoucnu věnovat...
b. Někdy se nechávám inspirovat. Otrokem bych se ale nazvat nenechala. Jsou důležitější věci!
c. Ani náhodou. Nechávám se vést sama sebou, nejsem ten typ, který je závislý na nakupování nebo sledování nejnovějších trendů, to fakt ne. V podstatě souhlasím s odpovědí b. až na první větu.
10. Jsme u konce! Tak, teď ještě jedna upřímná odpověď (z tvé strany, samozřejmě :D). Možnáti přijde, že se opakuju, ale není to tak: Jak moc se zajímáš o módu jako takovou celkově? V procentech.
a. 71- 95%. (nad stovkou ani neuvažuju xD)
b. 35-70%.
c. 0-36%.
_______________________________

Tak, máš to za sebou. Teď si sečti, které písmeno se ve tvých odpovědích opakovalo nejvíckrát.

Jestli máš stejný počet, přečti si obě vyhodnocení :-)

_______________________________
Většina A
Kombinuje božsky, ale má sklony k povrchnosti
Dáváš si na sobě záležet. Je úžasný, že vypadáš dobře a víš, jak zapůsobit. Ale jen v případě, že nezapomínáš na ostatní věci a lidi. Občas máš sklony přemýšlet o lidech podle toho, jak vypadají, neměla bys je ale odsuzovat podle vzhledu - spíš se je snažit poznat a přemýšlet spíš nad tím, jací doopravdy jsou. Možná to není tvůj případ, ale dost lidí, kterým vyšel stejný výsledek, hodně přemýšlí o tom, jak právě teď vypadají, ale je fajn někdy přestat myslet na zbytečnosti, přestat se (obšas) kontrolovat nebo nakupovat 4x do měsíce a být sama sebou. Nebo to prostě tvůj případ není, a to pak nezbývá než uznat, že tyhle věci skutečně ovládáš a máš přirozený "talent" k tomu, vypadat skvěle vždy a za každých okolností. S trochou snahy. Super :-)
Většina B
Taky dobře. Oblékáš se dobře a přitom nezapomínáš na skutečně důležité věci.
Vypadá to, že ses už narodila s tím, že víš, co kombinovat s čím, co sladit s čím, co jak zamaskovat nebo na co upozornit. Navíc si plně uvědomuješ, že není třeba za módu utrácet stovky, jsi kreativní a víš, že zapůsobíš i rozcuchaná a ve starém oblečení. Nezáleží totiž na něm, ale na tobě ;-). Sice jsi pár chyb udělala, ale nic si z toho neděláš. Můžeš jít příkladem, máš ve věcech jasno a rovnováhu. tleskám :-).
Většina C
Říkáš, že občas se snažit umíš :-). Zbývá jen snažit se častěji.
Jo. Džíny a obyčejné tričko jsou taky dobrý, ale... někdy můžeš zkusit taky něco jiného.Máš to v sobě. No, a jestli pochybuješ, kup si někdy módní časopis (když vážně pochybuješ) a nech se inspirovat. Odvaž se k sukni (teď na podzim s vyššíma botama nebo s vzorovanýma barevnýma tenkýma punčochama). Nemělo by to být moc přeplácané, časem se to naučíš, když budeš chtít. Třeba zkus barevné džíny s bílým tričkem, nebo prostě zkus něco nového. Celá tahle věc má ale něco pozitivního - třeba si narozdíl od typu A (nepočítám ty výjimky, někteří to prostě taky mají v sobě a nebojí se to projevit) umíš radovat z maličkostí nebo si naplno užívat života :-). A to je moc dobře.